29 Ekim 2010 Cuma

Taze Bitenler

Bu göz makyajı temizleyicisine aşık oldum ve hiçbir yerde bulamıyorum.
Sanırım üretimden kaldırmışlar..
Görürseniz mutlaka alın kızlar, çünkü benim bu güne kadar kullandığım en iyi makyaj temizleyicilerinden biri!
Ben Kipa'dan tesadüf eseri almıştım, normalde mendil tarzı makyaj çıkarıcılar kullanmam çünkü gözlerim çok hassas ve çoğu zaman bu tarz mendiller egzama yapabiliyor.
Fakat bunlar çoook yumuşak, mendil bile denemez daha çok pamuk gibi, ince ve inanılmaz etkili. Suya dayanıklı göz makyajı dahil, her şeyi çıkarıyor ve aynı zamanda nemlendiriyor.
Çok memnun kaldım, her yerde aradım ama yok!

Carmex, benim en sevdiğim dudak nemlendiricisi. Aslında ona dudak nemlendiricisi demek hakaret olur, bu kurumuş, çatlamış dudaklar için anında etkili bir tür ilaç.
Her gün kullanmanızı önermesem de, ben kullanmadan yapamıyorum. Cidden bağımlılık yapıyor.
7 sene önce Amerika'dan toplu halde almıştım, ne yazık ki Türkiye'de henüz satılmıyor. Bu elimde kalan son balm'dı. Allahtan son Avrupa seyahatimde birkaç tane stoklayıp geldim.
Bu arada 7 sene önce almıştım dediğime bakmayın, Carmex'ler bozulmuyor. Açılmış ya da açılmamş herhangi bir Carmex yıllarca bozulmadan kalabiliyor. İlk günkü kadar etkili!
Dudakları onun kadar hızlı tedavi eden, yumuşacık yapan başka bir lip balm'a rastlamadım.
Jar, hijyenik değil diyenler için tüp ve stick versiyonları da var.

The Body Shop Sweet Lemon Body Scrub, sevmediğim bir başka TBS scrub'ı. Kokusu çok güzel, duş jelini de çok severek kullandım fakat scrub'ı kabus gibi. Hem istediğim gibi eksfoliye etmiyor, hem de ciltte iğrenç bir kalıntı bırakıyor. Nemlendirici etkili sanırım. Duştan yağlı, balmumuyla sıvanmış bir ciltle çıkmak istemiyorsanız es geçin.

John Frieda Frizz-Ease Thermal Protection Saç Serumu, saçı hem zararlı ısı etkilerinden koruyan hem de kabarmasını engelleyen bir ürün. En azından üzerinde böyle yazıyor.
John Frieda ürünleriyle aramın iyi olduğunu söyleyemem.
Hangi ürününü kullandıysam sevmedim.
38 Tl'lik bu serum, bana göre hiçbir işe yaramıyor.
Bu arada John Frieda ürünleri Avrupa'da marketlerde satılıyor, şampuanlar 5 euro.
Neden sevmediğimi anlamış oldum.
Saçı fönden koruyup korumadığını bilmiyorum ama bu serumu kullanırken saçlarımı yine 2 ayda bir kestirdiğime göre fazla etkili olduğunu söyleyemem.
Ama kabarmasını engellemediği kesin. Yazın aynı markanın daha etkili bir serumunu almak zorunda kalmıştım.
Şampuan ve serum tecrübelerime dayanarak, John Frieda ürünleri bir daha asla alınmayacaklar arasına girdi benim için.

Clinique 7 Day Scrub Cream, denediğim en nazik peeling diyebilirim. Günlük kullanabileceğiniz (Ben haftada 2-3 defa kullanıyorum), cildinizi kurutmadan eksfoliye eden, kremsi bir peeling. İçindeki granüller çok büyük değil, cildi çizmiyor, germiyor ve ne zaman kullansam yüzüm yumuşacık oluyor. Kış ayları için birebir. Cildim karma olmasına rağmen herhangi bir sorun yaşamadım. Normalde hardcore exfoliator/scrub'lara alışkın biri olarak bunun bana yeterli gelebileceğine inanmazdım. Ama bunu kullanırken başka bir scrub'a ihtiyaç duymadım.

The Body Shop Seaweed Pore-Cleansing Facial Exfoliator, bu seriden genel olarak memnun kalmadığımı söyleyebilirim. Tonik, yüz temizleme jeli ve peeling'ini bitirdim, elimde sadece gündüz kremi kaldı.. Sanırım bu seride en çok işime yarayan şey de kremi. Diğer ürünlerini etkili bulduğumu söyleyemeyeceğim.

The Body Shop Sweet Lemon Duş jeli, güzel kokuyor. Bildiğiniz duş jeli işte :)

Sephora Scrub, kokusu muhteşem ve işte aradığım scrub diyebilirim. Hem yeterince eksfoliye ediyor, hem cildinizi kurutmuyor, hem de ardında bir kalıntı bırakmıyor. Büyük boylarından alırım.

Benefit B Spot Parfüm, severek kullandım, çevremdekiler de çok beğenip sipariş verdi fakat parfüm bu, herkesin zevkleri farklıdır. Kimseye tavsiye edemem ama ben ileride yeniden alabilirim.

Demak Up'ın göz makyaj temizleyicisinden postun başında bahsetmiştim.

Lancome Bi Facil yorumlarımı okumak için tıklayın. Düşüncelerim değişmedi, bence overrated bir göz makyaj temizleyicisi.

DDF Glycolic Exfoliating Wash 7 % Yüz Temizleme Jeli, bunu Çilekten çok ucuza almıştım, sevdim, yine denk gelirse alırım. Cildi kurutmadan temizliyor. Fakat yağlı ciltler için herhangi bir avantajı yok. Yüzümü yıkadıktan 1 saat sonra T bölgem yağlanıyor. Ben bunu gece temizleyicisi olarak kullanıyorum, memnun kaldım.

Şimdilik bu kadar, keşke size bitirdiğim makyaj malzemeleriyle ilgili bir post yazabilsem.. Ama ne yazık ki hiçbiri bitmiyor! Ve ben almaya devam ediyorum.

Sevgiler,
Dee Dee

Laura Mercier Oil Free Foundation Review

Laura Mercier Oil Free Foundation Vanilla Beige'i şu alışverişimde almıştım.

Rengi benim için oldukça koyu, yazın fondöten almayın arkadaşlar :)
Rengini bir kenara bırakırsak, bu ödüllü fondöteni neden sevemediğimi anlamış değilim.

Ne yaparsam yapayım, cildimle bir türlü birleşmiyor. Fırçayla, ellerimle, süngerle, ıslak ya da kuru, hafifçe ya da kat kat denememe rağmen bir türlü istediğim görüntüye ulaşamadım. Altına baz sürüp sürmemek farketmiyor.

Oil Free olmasına rağmen, bir iki saat içinde T bölgem yağ içinde kalıyor.
Sabitlememe rağmen, sanki cildin üzerinde oturuyor ve ne zaman yüzüme değsem ellerime, giysilere bulaşıyor. -Elimde ya da bilek içinde denediğimde böyle bir sorunla karşılaşmadım- ama gün içinde çok büyük bir problem oluyor bu.

Bu fondöteni ne zaman kullansam, çıkarmak için saate bakar hale geliyorum. Birkaç kere dışardayken kendime engel olamayıp tüm makyajımı sildim. Öyle rahatsız bir his veriyor bana.

Bitirene kadar kullanmayı deneyip bir daha asla almayacaklarım arasında..




Sevgiler,
Dee Dee


Laura Mercier Oil Free Foundation Primer Review



Laura Mercier Oil Free Foundation Primer'i şu alışverişimde almıştım.
Bu benim ilk primer'imdi, memnun kalmadığım için piyasadaki diğer primerleri de denedim. Onların yorumları da gelecek :)

Bu primer fondöten öncesi kullanılan hafif, şeffaf, kremsi bir jel kıvamında. Yağlı, hassas ve akneye meyilli ciltler için özel olarak geliştirilmiş, makyaj ve ten arasında bir bariyer görevi görüyor.
İçeriğinde cildi yaşlanma etkilerine karşı koruyan A, C ve E vitaminleri var.
Cilde birkaç dakika boyunca masaj yaparak uygulamanız gerekiyor.

Ben fondöten öncesi cildi pürüzsüzleştirecek, gözeneklerin görünümünü azaltacak ve yağlanmaya karşı koruyacak bir baz arayışı içindeyken almıştım. Bunların hiçbirini yapmıyor.

Gerçi bu primer, size pürüzsüz bir cilt değil, pürüzsüz ve dayanıklı bir fondöten uygulaması vadediyor.
Gözeneklerle ilgili herhangi bir madde yok.
Gel gör ki, ne yağlanmayı kontrol ediyor ne de fondöten uygulanmasını kolaylaştırıyor.

Bu primeri LM Oil Free Fondöten ve LM Setting Powder ile denediğimde yaklaşık bir saat içinde T bölgemden yağ fışkırıyor. Normalde en azından bir 4-5 saat beni idare eden makyajım yüzüme dokunduğum anda her yere bulaşıyor.

Başka fondötenlerle denediğimde de farklı bir sonuç alamadım. Ve inanın bana denedim!
Bu arada, göz çevresine getirmeden sürmeye çalışın, inanılmaz yanma yapıyor.

Bir daha alır mıyım?
Asla.

Sevgiler,
Dee Dee





6 Ekim 2010 Çarşamba

Ecotools Makyaj Fırçaları Kipa'da!

Tüm makyaj tutkunlarına duyrulur!
Bugün öğle arasında Kipa'da gezerken Ecotools makyaj fırçalarını gördüm.
Bu fırçalarla ilgili hiçbir deneyimim yok ama bloglarda çok okuduğumu ve herkesin deli gibi aradığını ve
satın alınan site isimlerinin sır gibi saklandığını biliyorum :)
Daha fazla aramanıza gerek yok kızlar, Kipa'da bulabilirsiniz.
Tabi $10'lık setleri 34 liraya satıyorlar o ayrı.
Ben aşağıdaki 6'lı seti(34), pudra(17) ve far fırçasını(12 ya da 17) gördüm ama
Balçova Kipa'nın kozmetik reyonları yenileniyordu yani ilerde daha fazla çeşit geleceğinden eminim.

Sevgiler,
Dee Dee