15 Eylül 2010 Çarşamba

Dermalogica Total Eye Care Göz Kremi Review


Bu göz çevresi kremini şu alışverişimde almıştım, 3,5 aydır kullanıyorum, sanırım artık yorum yapabilirim..

''Nazik göz bölgesini yenileyen ve koruyan gelişmiş bu alfa hidroksi krem, koyu renk halkaların ve çizgilerin görünümünü azaltır. Suni koku ve renklendirici içermez.''

İyi özellikleri:

SPF 15 içeriyor.

Kötü özellikleri:

Bu göz kremi renkli, parmağınızda açık şeftali renginde, göz çevrenizde ise beyaz-pembe renkte görünüyor. Eğer göz çevrenizde morluk probleminiz yoksa bu dert değil, ama varsa size hastalıklı bir görünüm vereceği kesin. Bu kremi sürüp, üzerine kapatıcı sürmediğim her gün birçok kişi tarafından 'neyin var? grip misin? gözlerin çok garip. ne sürdün gözüne? bence bu kremi kullanma. senin böbreklerinde bir problem mi var, hiç baktırdın mı?' gibi soru ve yorumlarla karşılaştım.
Uğradığım psikolojik şiddetin faturasını kime keseceğim belli değil.




Bu krem nemlendirmiyor!
Bu konu MUA'da da defalarca yazılmış, 'en dandik, drugstore markalarının göz kremleri bile daha iyi nemlendiriyor' denmiş ama kimse marka vermemiş.
Ben morluk, şişlik falan geçmişim, sadece nemlendirsin yeter diye göz kremine bir dünya para veriyorum. Bildiğiniz iyi, etkili ve ucuz bir göz çevresi nemlendiricisi varsa yazın lütfen..
Ya da yazmayın, daha yeni Shiseido'nun Moisture Recharge göz kremini aldım, içime oturur.

Nemlendirmeme durumu önemli yalnız, bu kremi kullanırken nemsizlikten oluşan fine line'larım arttı ve sebebi makyaj değil.

Başka da kötü bir özelliğini bulamadım.
Vaad ettiklerini gerçekleştirmiyor, morluklarım geçmedi falan demeyeceğim. Çünkü geçiren, geçirecek bir krem günümüz şartlarında yok.

Hah bir tane daha var, unutmadan, SPF içerdiği için bu yalnızca gündüz kullanabileceğiniz bir göz kremi. SPF içeren ürünlerin gece kullanılmaması gerektiği söyleniyor.
Bunu da her zaman çok merak etmişimdir, sebebini bilen varsa beri gelsin.

Bir daha alır mıyım?
Almam. Yaz-kış güneş gözlüğü takıyorum zaten. Siz de illa SPF diye deliriyorsanız, Shiseido'nun göz çevresi için bir güneş kremi var, kullananlar çok memnun. Gelecek yaz onu alırsınız.

Sevgiler,
Dee Dee

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu kremi spf içerdiği için çok merak ediyordum.İyi ki almadan önce blogunuza denk gelmişim:)
yaşınızı bilmiyorum ama sebamedin göz kremi oldukça güzel nemlendiriyor.30 yaş üstü için veriliyor ama ben 24 yaşında olmama rağmen kullanıyorum.Sadece geceleri yatmadan önce sürüyorum,eğer 30 yaşın altındaysanız günde 1 defa kullanın.
bunun dışında nivea aqua göz kremi de nemlendirmede oldukça başarılı.
Çok uzun yazdım sanki:)sevgilerimle..

Dee Makeup dedi ki...

Öncelikle okuduğunuz ve zaman ayırıp yorum yazdığınız için çok teşekkür ederim. Ben 25 yaşındayım, mayısta 26 olucam.. Nivea Aqua ya da Sebamed'i daha önce denemedim ama şu an kullandığım göz kremi bitmek üzere. Sanırım Sebamed'e bir şans verebilirim. Çok teşekkürler, sevgilerimle :)

Adsız dedi ki...

rica ederim.Blogunuz hoşuma gitti.Sebamed niveadan bir adım önce bence ama bir arkadaşım niveanın morluklarına iyi geldiğini söylüyordu.Bende morluk olmadığı için bu konuda birşey diyemeyeceğim.
Sheseido'nun spfli göz kremi var demişsiniz.Ben nette aradım ama bulamadım.Hangi üründen bahsediyorsunuz?

Dee Makeup dedi ki...

Shiseido Sun Protection Eye Cream SPF 25'den bahsediyordum, kullananlar çok memnun, SPF'si de diğer göz kremlerine oranla daha yüksek.
SNet linki vericem ama :) http://tr.strawberrynet.com/skincare/shiseido/sun-protection-eye-cream-spf-25/83891/#DETAIL

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim.Çilekte bakmıştım ama gözümden kaçmış demekki.Fiyatı da aşırı pahalı değil.Görüşmek üzere..

Unknown dedi ki...

Bu kremi bugün eczane d ekadın çookk ısrar etti almam için.. dedi ki gözlerinizin altları mor bu çok iyi gelir.. Araştırmadan almam zaten hiç bişey.. İyi ki buldum senin yazını.. Nemlendirsin istiyorsan sadece La Roche Posay im göz altı kremi gerçekten çok iyi :)