21 Ocak 2011 Cuma

Phyto Phytorhum Fortifying Shampoo Review

Phyto Phytorhum Şampuan, cansız, kırık, çok kuru ya da kimyasal işlem görmüş saçları besleyen ve enerji veren bir şampuan.
İçerisinde yumurta sarısı ve rom aroması var. Yani eggnog gibi inanılmaz güzel kokuyor :)
Sadece kokusu için alınabilecek bir şampuan.

Ben bu şampuanı başka şampuanlarla beraber haftada 2-3 kere kullanarak 2 ayda bitirdim. (Her gün yıkanıyorum) Yani diğer marka şampuanlara kıyasla fazla uzun ömürlü değil.
Phyto ürünleriyle ilgili genel bir sorun bu. Her şeyin gramajı düşük ve hemen bitiyor.

Bana göre fazla besleyici ve ağır olduğundan günlük kullanıma uygun değil. Saçlara biraz bakım yapmak için arada bir kullanılabilir.

Yalnız kullandığım diğer Phyto şampuanlarıyla karşılaştırdığımda fazla etkisini görmediğimi söyleyebilirim.
Aslına bakarsanız, kokusu dışında başka bir özelliği yok.

Alınır mı?
Eğer fazla bir etki beklemiyorsanız, banyoda hoş bir koku ve lüks bir duygu için alınır.

Sevgiler,
Dee Dee


20 yorum:

casey23 dedi ki...

merhaba dee, "kullandığım diğer phyto şampuanlara nazaran" demişsin başka hangi phyto şampuanları kullandın memnun kaldığın ürünler var mı acaba ben özellikle incel telli saçlı biri olarak hacim kazandıracak iyi bir şampuan arıyorum bu konuda bana fikir verir misin lütfen?

Dee Makeup dedi ki...

canım evden cıkıorum simdi ama aksama bu soruna uzun uzun cevap yazıcam :) yorum bıraktığın için teşekkür ederim.

casey23 dedi ki...

süpersin canım!! tostumu yedim bekliyorum :) bu arada shiseido'nun göz kremi konusunda da aklımı çaldın :)

Dee Makeup dedi ki...

Canim ben Phyto'dan Phytocitrus(boyali saclar icin) ve Phytolactum(intelligent sampuan)'u kullandim. İkisi de guzeldi ama citrus'u daha cok sevmistim. Hacim icin Phytovolume var.
Benim saçlarim tuy gibi, super-ince telli ama ben hacim veren sampuanlari cok sevmiyorum cunku sacim ince telli olmasina ragmen kabarmaya cok musait, boyali ve ayni zamanda cabuk yipranan/yipranmis. Hacim veren sampuanlarla saclarim daha yipranmis ve sekillendirilemez gorunuyor. Hem bakim yapan hem volum veren bir sampuan henuz bulamadim. Senin saclarin nasil? Boyali mi?

casey23 dedi ki...

selam dee, ben dun aksam uyuyakaldığım için cevap yazamadım dha yeni gordum cevabını :)
Ben normalde tam olarak senin anlattığın gibi süüüper ince, hacimsiz saçlara sahibim ama aynı zamanda da acayip elektrikleniyor :S saçlarımda öncelikli problem yağlanma olduğu için genelde buna yönelik saç ürünleri kullandım ama nasılsa her gün yıkadığım için artık saçın yağlanmasından ziyade hacimsizliğinden şikayetçiyim!! ve evevt saçlarım boyalı hatta saçlarımın hacimli olduğu tek zaman boyanın yapıldığı ilk hafta.. o zaman saçlarım resmen tok oluyor ancak daha sonra daha da incelmeler, kırılmalar vs... makyaj ve diğer hersey blogunda hnd azalan saçlarına hacim kazandırması için kullandığı ürünler arasında phyto'yu gördüm o sanırım intelligent sampuan kullanmış, üstüne de sen bunu yazınca tam şamğuan arayışındayken sana bir sormak istedim bu tip saç tipi için phyto'nun (veya başka bir markanın) önerebileceğin bir şampuanı vaar mı?!

bu arada bundan önce bir senedir kerastase bain divalent kullanıyordum ama artık saçım alıştı mı ne olduysa yağlanma yine günde bir defaya indi ve bu kadar pahalı bir şampuandan artık sonuç alamadığım için şampuan değiştirmeye karar verdim :) senin önerin nedir canım?

Dee Makeup dedi ki...

Casey, saka gibi ama ayni benim saclarimi tarif etmissin. Saclarim cok yaglandigi icin her gun yikaniyorum bende. Elektriklenen, ince telli, boyali sac :) ben de Kerastase Bain Divalent'i kullandim bir donem ama bir etkisini gormedim.
Valla Phyto intelligent(Phytolactum) kuru saclar icin, yani sevmeyebilirsin. Phytovolume'u denemedim bir bak istersen cunku makeupalley yorumları iyi. Ben Tigi Bedhead ürünlerinden cok memnunum, onlara bir sans verebilirsin ama Tigi Your Highness serisini almistim volum icin ve o seriyi sevmedim. Sac uçlarını cok kurutuyor.
Napsak bilmiyorum ki, Phytovolume'u denersen yorumlarini bekliyorum :)

Dee Makeup dedi ki...

Bu arada sevdigin bir sampuani kullanip, hacim icin ayrica durulanmayan bir ürün de deneyebilirsin.

casey23 dedi ki...

ya sevdiğim bir şampuan bulsam geri kalanı geçiştirebilicem de maalesef bir türlü uygun şampuan bulamadım senin günlük olarak kullandığın ve memnun kaldığın şampuanlar hangisi canım?

Dee Makeup dedi ki...

Tigi Bed Head Dumb Blond'u seviyorum ama boyalı saçlardan çok röfleli saçlara iyi geliyor. Röfleliyken aşık olmuştum şampuana, yine de aldım tekrar kullanıyorum şu an.
Kerastase Reflection Bain Miroir 2 Shine Revealing şampuan aldım en son ama söndürüyor saçı memnun kalmadım.
Valla benim de bayılarak kullandığım bir şampuan yok şu an. Dediğim gibi Phyto alabilirsin, Phytocitrus ya da Phytovolume ya da Tigi Bedhead.
Tigi Bedhead'in hacim veren ürünleri bunlar: http://www.cheapsmells.com/productPaging.php?category=4&brand=Tigi%20Bed%20Head%20Hair%20Care&name=Thicken%20%26%20Volume
Bir de hacim veren şampuanı varmış, yorumları iyi. Tigi Bedhead Superstar Shampoo.
http://www.tigihaircare.com/consumer/en-us/bedhead/bedhead-products.asp?product=ssf_shamp&categoryID=4

casey23 dedi ki...

süper! denemeye devam o zaman hiç üşenmeyip hepsini yazdığın için teşekkür ederm :)

Dee Makeup dedi ki...

Benim de aklımı çeldin Casey :)Bedhead Superstar'a güzel şeyler yazılmış. Ne denersen yorumunu paylaş mutlaka :)

casey23 dedi ki...

tabi paylaşırım :) ama ben hala dünyanın en iyi şampuanının bile düzenli kullanımda saça bir etkisi olmadığını düşünüyorum ya saç alışıyor galiba bir iki ay güzel tepki veriyor sonra herşey yalan oluyor :(
bu arada hayatımda kullandığım eeeeeeeen güzel saç maskesi de (saç kremi olarak da kullanılabilir ama yağlı saçlılar haftada bir kullansın diyordu öyle yaptım) soap n glory'nin saç maskesiydi kesinlikle ingiltereden alışveriş yapma şansın olursa denemeni öneririm ben öyle bir ürün daha görmedim öyle söyleyim!!! :)

Dee Makeup dedi ki...

Bana Soap & Glory deme :)) kuzenim bir vücut kremini almış mükemmel bir şey. İngiltere'ye gidersem tüm standı toplamayı düşünüyorum :)
Düzenli şampuan kullanımı konusunda haklısın. Ben etkisini yitirmeye baslayınca ara verip baska bir şampuan kullanıyorum bir hafta falan sonra geri dönüyorum. Hatta saclarımı her gün baska sampuanla yıkadığım oluyor :P

casey23 dedi ki...

soap n glory'nin inanılmaz güzel ürünleri var ben en çok body scrub ve saç maskesinin hastasıyım eskiden asos'ta TR'ye sipariş vardı ordan ısmarlamıştım şimdi yine ısmarlayayım dedim ama sadece UK&İrlanda olarak kısıtlama yapmışlar :( imkanın olursa onun maskesi aklında olsun egrçekten denediğine pişman olmayacaksın canım!

Dee Makeup dedi ki...

Canım seninle yazıştıktan sonra, S&G'yi online alabileceğim bir yer var mı diye bakarken asos'ta satıldığını farkettim. TR'ye de shippingi var. Hem de bedeva international shipping var şu anda. Ben bu hafta bir şeyler alıcam galiba :D

casey23 dedi ki...

ben daha dün baktım soap n glory ürünleri altında shipping only to UK&Ireland yazıyordu değişti mi ya?!?! bir bakmak lazım :S

casey23 dedi ki...

canım hala ships to UK&Ireland only yazıyor :(( ama sen dene istersen bir ara dalgınlığa gelir gönderirlerse ben de alayım :)

casey23 dedi ki...

dee, canım topic çok kaydı ama sen S&G diyince aklıma geldi şimdi, bende kocaman bir kremi vardı blogumda satışa çıkardım kimse almadı :) ben de yakın bir arkadaşıma hediye ettim yılbaşında arada böyle ürünler getiriyorum aklında bulunsun canım :)

http://armutundolabi.blogspot.com

casey23 dedi ki...

dee yine beeen!!! offff burda yazıştıklarımızı unutup ben o kadar arayıp tarayıp gidip tigi your highness almışım :S o kadar rahatsızım ki şampuandan anlatamam sanki saçımdan hiç durulanmıyor saçımda sürekli şampuan varmış gibi ağırlık var, sanki hep yağlıymış gibi çok rahatsızım bu histen... saçlarımı kurutmuyor ama sanırım ben saçlarımdan iyi durulayamıyo muyum bu şampuanı ne oluyor anlamıyorum?!?! sülfatsız şampuan deneyimin varsa bana kullanımı hakkında bir yönlendirme yapar mısın canım?! saçlarımı yumuşatıyor, kerastase bain divalent gibi kurutup yıpratmıyor ama bu sefer de saçlar geberik durumda! bi kere söz verdiği hacim kesinlikle yok saçımı kuruttuktan 10 dakika sonra hiç yıkanmamış gibi yağlı ağır duruyor saçlarım ne yapacağımı bilemiyorum :( çok mutsuzum!!!

Dee Makeup dedi ki...

canım your highness'ı direk at çöpe :) ben salak gibi tüm seriyi almıştım, duruyor oyle. nefret ediyorum. benim saclarimi yumusatmiyor da, kazik gibi yapıyor, kalıyor öyle.. ne yaptıysam işe yarar hale getiremedim :(