5 Şubat 2011 Cumartesi

Estee Lauder Double Wear Stay In Place Concealer Review






EL Double Wear, piyasadaki en iyi kapatıcılardan biri.
15 saate kadar kalıcı, gözaltı morlukları, sivilceler, lekeler ve renk bozuklukları için kullanılabilen bir concealer. Bulaşmıyor, erimiyor ve gün içinde renk değiştirmiyor.

Benim bu concealer hakkında çelişkili düşüncelerim var.
Zaman ayırıp az ve düzgün uyguladığımda nemlendirilmiş göz çevresinde harikalar yaratıyor ama elimin ayarı kaçtığında ya da göz çevrem çok kuru olduğunda kuruluğu abartıp berbat görünebiliyor.
Bendeki rengi: 03 Medium.

İyi Özellikleri

Denediğim kapatıcılar içinde en uzun kalıcılığa sahip ürün bu -ki emin olun çok fazla kapatıcı denedim-.
Kapatıcılığı orta-yüksek seviyede.
Eğer dozunda sürüp iyi blend ederseniz dünyanın en iyi kapatıcısı oluyor!
Renk skalası geniş -Light, Light Medium, Medium, Medium Deep, Deep ve Extra Deep olmak üzere 6 renk seçeneği var- ve çok doğal görünüyor.
SPF 10 içeriyor.
Pudra ile sabitlemenize gerek yok, mat bitişli.
Eğer gözaltlarında çizgilenme ve/veya nemsizlik probleminiz yoksa seveceğiniz bir concealer olacaktır.
Gün boyu sabit kaldığı için sivilce kapatmada özellikle başarılı.
Gözkapaklarına da uygulanabiliyor! Benim bir kapatıcıda en sevdiğim özelliklerden biri bu.
MUA puanı 4.2/5.

Kötü Özellikleri

Çok çabuk kuruyor, hızlı blend edilmesi gerek.
İlk aşamayı geçtikten sonra muhteşem görünüyor fakat 5-10 dakika sonra tekrar kontrol edilmeli, çizgilere dolup öyle sabitlenebiliyor. Bunu da atlatabilirseniz gün boyu hareket etmiyor ya da solmuyor.
Gözaltlarında nemsizlik/kuruluk probleminiz varsa uygulamadan önce göz çevresi iyice nemlendirilmeli.
Düzenli göz kremi kullandığım için kullanmayan normal ciltlerde kuruluk yapar mı bilemem ama kuru ciltlere pek önerilmeyen bir concealer.

Sonuç olarak çoğu kişinin memnun kaldığı, kalıcılığı ve kapatıcılığı yüksek bir concealer.
Estee Lauder'ın cilt ürünlerini genel olarak başarılı buluyorum.
Yine de yukarıda belirttiğim problemlerden birine sahipseniz denemeden almayın.

Sevgiler,
Dee Dee

7 yorum:

Adsız dedi ki...

az önce favori ürünlerimi yazdığımda içlerinde bu da vardı,ben de çok beğeniyorum benim cildim kuru ama ben problem yaşamadım diyebilirim:)

Ozge dedi ki...

cnm peki kuru olmayan goz altlarında gozalti kremi surmeden kullanılabilir mi? bana goz altı kremleri hep cok agırmıs gibi gelir :/ yasim 23 bu arada. fiyatini da soylersen memnun olurum :)

Dee Makeup dedi ki...

@prettyflowery bende kuruluğu abartabiliyor bazen :( Dediğim gibi göz çevrem biraz problemli ama genelde hemen herkes çok seviyor bu kapatıcıyı :)

@Ozge canım tabiki kullanabilirsin, yaşın genç ve göz çevrende problem olduğunu sanmıyorum, çoğu insanın yok. Fiyatına bakmak için çileğe girdim ama şu anda stokta yok. Ne kadara aldığımı hatırlamıyorum ama US fiyatı $20. TR fiyatı için mağazalara bakabilirsin, 60 küsur olarak hatırlıyorum.

Ozge dedi ki...

masallah bugun super postlar girmissin. helena rubinstein review unu da okudum. ama sen simdi bnm aklimi karistirdin yaa :)ben acikcasi ozel gunlerde kullanabilecegim hem cizgilere dolmayacak hem kalici hem de dogal duracak bi kapatici ariyorum. simdiye kdr hic kapatici kullanmadim. mac prolongwear ile double-wear arasinda kararsizdim. sen hangi urunu onerirsin. farklı bi marka da olabilir tabi,yeterki tr de ulasabileyim.

Dee Makeup dedi ki...

:)) Gözaltlarınızın durumu nedir Özge? Kuruluk/nemsizlik ve çizgilenme probleminiz yoksa MAC Pro Longwear ve EL Double Wear muhteşem kapatıcılar. Uzun süre kalıcılık ve özel günler için ikisinden birini tavsiye ederim. Yalnız MAC icin magazada birkaç ton denemenizi ve size göre en aydınlık duranını seçmenizi öneririm.
Morluk şikayetiniz varsa, HR Magic Concealer, MAC ve EL, üçünü de tavsiye ederim. Üçü de çok iyi kapatıcılar.
Ben uygulama kolaylığı açısından HR Magic Concealer'ı tercih ediyorum çünkü hata yapma olasılığınız 0'a yakın..
Üçü de TR'de bulup deneyebileceğiniz ürünler, bence deneyip siz karar verin. Yorumlarınızı blogunuzdan takip ederim ;)

Ozge dedi ki...

hr'ı sephoralar da bulabilir miyim? netten nokta atisi yapmak yerine deneyerek almak istiyorum.ayy cok vaktini aldim. yardimci oldugun icin cok tsk ederim.maalesef blog um yok. ama sana sonucu mutlaka bildiricem :)

Dee Makeup dedi ki...

Deneyerek almanı tavsiye ederim zaten, ama ben HR'yi MUA yorumlarına dayanarak Cilekten tahminen almıştım.. TR'de satılıyor olduğunu tahmin ediyorum ama nerede vardır bilmiyorum. En yakın zamanda gideceğim mağazalarda bakar, buraya yazarım. Douglas, Boyner ya da Sephora'dan birinde vardır heralde :) Umarım vardır :)